Бобена салата


бобена салатаМного пъти съм казвал, че не обичам и не препоръчвам използването на полу-фабрикати в храната, за да се получи добър резултат. И продължавам да го правя. Има, обаче, една категория продукти, които наистина е по-добре да използвате полу-готови, като например консервите боб и нахут, доматеното пюре, консерва домати на кубчета …. и други такива. Бих ги нарекъл „добрите полуфабрикати“ защото не съдържат консерванти (в повечето случаи) и спестяват излишното мотаене и харчене на ток и време.

Съгласен съм, има очарование в това да свариш боб и да го ползваш после за салата, но това ще отнеме … минимум четири часа, а ако ще го киснете преди това … и една нощ. Къде къде по-лесно е да отворите консерва боб и да направите салатата за има-няма десет минути. Като тази например

Необходимите продукти:

 1. една консерва боб (400 грама)
 2. една консерва нахут (400 грама)
 3. глава лук
 4. червена чушка
 5. билков зехтин, сол, черен пипер, ябълков оцет

бобена салатаОтцедете боба и нахута от сока (ако искате пробвайте дали ще ви е вкусен да го изпиете) и го сложете в удобна и достатъчно голяма купа.

Нарежете лука и чушката на тънки ивички, смесете с боба и нахута, овкусете и подправете с билковия зехтин и ябълков оцет и сте готови.

бобена салатаГоре-долу има-няма … 10 минути. Наздраве :)


1 thought on “Бобена салата

 1. Yordanka Dobreva

  И аз обичам тези готови консерви!
  И този тип салати!
  Ако не си опитвал си направи салата от червен боб, риба тон и червен лук!
  Наздраве!

Вашият коментар