Бързо свинско бонфиле


За пореден път ще кажа, че оправданието „нямам време да готвя след работа“ е само и единствено оправдание. Има десетки, да не кажа стотици рецепти, които могат да се изпълнят за под 30 минути и не изискват непрестанното ни дежурене в кухнята. Съчетаното готвене на две-три различни неща също помага да се съкрати времето повече от половина. Разбира се, човек трябва да е напълно наясно какво иска да сготви и да знае отделните етапи на всяко ястие, за да може да комбинира приготвянето им.

Това ароматно и крехко свинско бонфиле например се приготвя за максимум 20 минути и има още 10 минути подготовка. Един прийом винаги, когато приготвяте месо – подсушете го преди да го готвите. Особено ако ще го правите на тиган и искате апетитна и хрупкава коричка. Използвайте най-обикновена домакинска хартия или кърпа, ако предпочитате. Просто притиснете месото към сухата кърпа и готово.

подсушете месотоЗа това бързо бонфиле нарежете парчето на три еднакви части и ги разполовете по дължина, но не ги срязвайте нацяло. Нека останат съединени в долната част. Посолете обилно със смляна морска сол и подправете с черен пипер. Оваляйте добре и оставете настрана за около 10 минути. През това време загрейте тиган с малко мазнина.

посолете обилноПоставете месото в тигана и обръщайте често. Целта е месото да промени цвета си отвън, да се запечата. След като се е запържило равномерно, полейте с малко зехтин и преместете във фурната на функция грил и сложете тигана на най-горния ред. Печете общо 15 минути като обръщате, за да се запече от всички страни равномерно.

Извадете от фурната и нарежете на тънки резени, може да сервирате директно върху дървената дъска за рязане. Ако има наличен, поръсете отгоре ситно нарязан зелен лук.

бързо свинско бонфилеНаздраве! Времето за приготвяне е 30 минути, необходим ви е тиган с метална дръжка (за да не се разтопи във фурната).


6 thoughts on “Бързо свинско бонфиле

  1. Христина Петкова

    Или тиган, на който му се маха дръжката (като моя! Толкова пъти съм го ползвала БЕЗ дръжка – и на котлон, и във фурна, че се чудя защо му е дръжката!)

  2. Pingback: Пуешки кюфтенца | Fkusno

  3. Pingback: Свинско бонфиле - My cookery collection

Вашият коментар