Здравословно и вкусно, дали е възможно


Замислих се тия дни дали комбинацията здравословно и вкусно е възможна … Гледам различни хора и фирми промотират храна, която лекува какво ли не, а като се огледаш и разбираш, че повечето от болестите сме си ги причинили сами с неразумното си хранене. Обратния процес не мисля, че е възможен, обаче … Може и да бъркам, знам ли.

Винаги съм твърдял, че имаме достатъчно време да приготвим хубава храна, дори и в забързаните ни ежедневия, които май не са толкова забързани, ами ние се правим на хипер-заети и сериозни. Зелените замразени грахчета (например) са много добра съставка за куп ястия – някои бързи, други не толкова. Вижте сами – цък на етикет грах.

Да не обяснявам пък колко много обичам зелен боб и как може да ме спаси плик бейби бобчета или консерва от зеленчука – цък на етикет боб.

Колкото и да мисля, както и да го въртя – няма начин хубавата и честна храна да не е вкусна и да не е здравословна. Важното е да е приготвена от истински съставки, да няма никакви Е-нещо-си-за-5-минути и да е готвена с любов и уважение към хората, които ще я ядат. Решението не е да си докараме някоя болежка и после да пасем някакви лечебни треволяци две години и половина. Решението е да четем етикетите, да не посягаме към полу-фабрикатите и да готвим, да не спираме да готвим :)


2 thoughts on “Здравословно и вкусно, дали е възможно

  1. Iliev

    Възможно е, ако човек живее на Село и си прави собствена продукция! Поздравления за публикацията

  2. АС

    Важното е да твориш във всичко което правиш, включително и в готвенето. Хубава публикация.

Вашият коментар