Мариела Нордел


Авторът на този скромен кулинарен блог, Дарин, тази година участва в MasterChef България заедно с още 15 други хоби-готвачи. Изпратих покана до всички да ми гостуват в блога със своя рецепта и кратко представяне.

Мариела е един от 16-тимата финалисти на MasterChef България и предпочете да бъде представена тук с рецепта по мой избор от нейната кулинарна страница във фейсбук. Избрах тази торта, която изглежда лесна за правене, а вероятно вкусът е добър.

Необходимите продукти:

  • пакет бисквити (например Digestive)
  • меко масло
  • 1 опаковка кондензирано мляко
  • 2 жълтъка
  • 2 чаени чаши разтопен шоколад

„2 чч смлени бисквити тип Дигестив или Добруджа размесете с половин чч размекнато краве масло до получаване на тесто. Натъпчете го във форма, така че да покрие пода и стените – да се получи нещо като черупка. Оставете в хладилника да стегне.

Сложете водна баня – тенджерка с вряща вода и отгоре друга тенджера, но така, че да не допира до водата. Във втората тенджера изсипете 1 консерва или чч кондензирано мляко и разбийте с 2 жълтъка. Бийте до сгъстяване и прибавете постепенно, като продължавате да биете, предварително разтопен 2 чч шоколад. Трябва да се получи гъст крем, махнете от огъня и го изсипете в черупката от тестото. Пак върнете в хладилника.“

Мариела Нордел„След няколко часа, като стегне, декорирайте с разбита животинска сметана и смлени ядки.“

Доколкото мога да разбера (по снимката), рецептата е адаптирана


Вашият коментар