Мързелив мишмаш


мързелив мишмашКолкото и да е проста манджа, миш-машът е нещо много специално. Спомням си първият път, в който мама ми каза „направи миш-маш“ и аз карах по спомени. Получи ми се, да си призная честно, но вторият път си беше пълен провал. Уж всичко направих като хората, пък не стана… Поуката от тази история е, че колкото и да е проста манджата, трябва да се отнасяте към нея като към най-сложната рецепта и да внимавате, иначе подходът „джаста-праста“ ще даде резултат, който никой няма да иска да яде. А храната е радост, нали така.

Необходимите продукти са много малко

  • печени чушки
  • сирене
  • яйца
  • зехтин

Не ползвам сол в тази рецепта, защото сиренето е достатъчно солено. Мързеливият вариант е особено подходящ ако се занимавате с нещо друго в този момент и не трябва да внимавате в тигана.

Намаслете кръгла тава със зехтин, наредете един ред печени обелени чушки най-долу. После залейте със смес от яйца и сирене целия ред чушки и наредете отгоре останалите чушки. Ако не ви стигнат – направете като мен, като оставите празни места между чушките.

мързелив мишмашПечете на силна фурна (220 градуса с обдухване) за около 40 минути. Оставете малко да се охлади, за да стегне и сервирайте като предястие, като гарнитура, като основно, както искате :)

мързелив мишмашИ не на последно място, миш-машът на мен ми е най-вкусен студен и на следващия ден :) Наздраве, времето за приготвяне е около 50 минути общо.


2 thoughts on “Мързелив мишмаш

  1. Misha Collins

    Ето какво ще се хапва довечера…лесно,бързо,вкусно и за вечеря леко :)

Вашият коментар