Пиле с ементал – 2


пиле с риган и ементалПреди време бях пуснал тук едни магически пилешки ролца, а наскоро реших да си поиграя с рецептата и да видим дали ще излезе пак нещо вкусно.

В сегашния си вариант пилето не е в компанията на беконови лентички, но пък си хортува сладко с едни гъбки, които играят поддържаща женска роля – гарнитура.

Необходимите продукти:

  1. По една пилешка гръд на човек
  2. Сирене ементал – по четири парченца за всяко парче пиле
  3. Горчица
  4. Пресен риган
  5. Пресни гъби
  6. Сол, черен пипер, зехтин

пиле с риган и ементал

Разрежете пилешките гърди през средата, но не до края, за да се образува нещо като джоб или хралупка за пълнене. Почистете гъбите, махнете им пънчетата и нарежете парче сирене ементал на ивици с дебелина по половин сантиметър.

Намажете кухината в пилешкото месо с малко горчица, сложете по четири парчета от сиренето и отгоре по няколко листенца пресен риган. Посолете и поръсете с черен пипер отгоре пилешките филета.

пиле с риган и ементал

Подретете пилето и гъбите в тавичка и печете до готовност, горе-долу около 20 минути на 180 градуса. Сервирайте и се насладете на смесицата от вкусове, най-вече заради леко нестандартния риган по средата. Признавам, че снимката не е от най-добрите ми и й липсва някакъв цвят за гарнитура, но пък е вкусно :)

пиле с риган и ементал

Наздраве! Времето за приготвяне е приблизително 40 минути общо.


1 thought on “Пиле с ементал – 2

  1. Tania Stoicheva

    Neveroiatno vkusno se poluchi, kakto vsichko koeto do sega sme probvali ot rezeptite na FKUSNO.Blagodaria

Вашият коментар