Рибни хапчици


хапки с рибаПрибирате се от работа вкъщи, денят не е бил особено прекрасен и просто ви се ще да си сипете нещо по-силно. Сипете си една ледена водка и не се питайте излишно защо братята руснаци замесват с някаква рибка. Много си отиват двете неща, макар да не съм от най-ревностните поклонници на водката.

Има няколко варианта да си спретнете красиво и вкусно предястие, което да си шушука с водката, докато вие водите приятен разговор и дневните неразбории лека-полека избледняват и сте на път да ги забравите :) Нека не се лъжем, всеки е имал такъв ден и никой не е имунизиран да няма отново.

Необходимите продукти:

  1. Малка консерва риба в собствен сос или в мазнина – най-добра работа ще свърши аншоа
  2. Каперси
  3. Черен или пълнозърнест хляб
  4. Масло
  5. Сол, черен пипер, лимонов сок

рибни хапки

Отворете леко консервата с рибка и я оставете изправена в мивката да се отцеди сока. Намажете няколко филийки черен хляб с масло, посолете ги леко и ръснете малко прясто смлян черен пипер.

Подредете парченца риба плътно върху цялата филийка. С остър нож разрежете филийката на малки хапчици – в зависимост от големината на филийката, може да излязат от осем до 16 парченца.

Прехвърлете в голяма чиния, плато или голяма дървена дъска. Сложете върху всяка хапчица по една или две пъпки консервирани каперси, поръсете с лимонов сок.

рибни хапчици

Сервирайте между чашите изстудена водка и нека разговорите да започнат :)

Наздраве! Времето за приготвяне е приблизително 15 минути.


2 thoughts on “Рибни хапчици

Вашият коментар