Свинско с грах, втора серия


свинско с грахКакто вече съм казвал (поне веднъж) – обичам грах и това е положението. Лятното време не е точно период за месо, най-вече заради горещината в кухнята. Но пък имам предимството да ползвам уреди за бавно готвене, които ме спасяват от този проблем. А резултатът … прекрасно ястие за нищо пари. Защото за това ястие използвах най-евтиното свинско месо (ребра) и реално изпразних фризера от изостанали продукти.

Необходимите продукти

  • свинско месо (по около 200 грама в сурово състояние на човек)
  • грах
  • сушени домати
  • сол, червен пипер, черен пипер, зехтин
  • по желание – зеленчуков бульон

За мен чарът на тази рецепта е простотата на приготвяне. Няма висене, наблюдаване, гледане, бъркане и така нататък. Слагате всички продукти в уреда и включвате. Дори не е необходимо да следвате продуктите, които аз съм използвал – можете спокойно да пропуснете сушените домати. Аз ги сложих, защото имах изостанали в хладилника и си беше малко риск дали ще се получи, но магията стана.

свинско с грахСамо едно важно уточнение – подправките се слагат накрая, максимум 15 минути преди да е готово ястието. Не питайте защо – не знам отговорът, прочетох го в кулинарна публикация и откакто следвам този съвет, ястията наистина стават по-вкусни в Крок-Пота.

Трябва да имате предвид, че течността от Крок-Пот не се изпарява, така че колкото вода сложите в началото – толкова ще има и в края на готвенето. Ако не сте преценили добре количеството, може да сгъстите накрая с малко брашно, размито в студена вода. Добавете го заедно с подправките в края на готвенето.

свинско с грахНаздраве, времето за приготвяне е 10 минути подготовка и 6 часа на втора степен в Крок-Пот.


Вашият коментар