Тенджери и тигани


Една вечер бяхме с колеги и приятели на сладка след-офисна раздумка, съчетана с хапване-пийване и тогава се роди идеята да си правим домашни кулинарни съботи. Тая работа става ето така – събираме се в къщата на някой, предварително решаваме менюто, купуваме общо всичко и за един следобед аз с помощта на останалите готвя :)

Системата е пробвана и работи много добре, даже го имаме документирано :) На тази архивна фотография сме в апартамента на обща приятелка, събрани все колоездачи-любители и менюто беше панини с маслинова паста, пилешки ролца с ементал и зеленчуково рагу, тирамису.

кулинарна сбиркаНабедената за домакиня на следващата сбирка каза притеснено: „Ама не очаквай някакви чудеса в моята кухня, аз нямам като твоите неща“ След което, естествено, дойде и моето обяснение, че аз нямам хипер-супер-тайни уреди в кухнята си. Съвсем обикновени са си, но са внимателно подбирани, за да ми вършат работа.

Ето го и доказателството, в снимков материал:

тенджери и тигани

Най-задния ред

Три размера тенджери и дълбока касерола (най-малката тенджерка и касеролата са с общ капак)

Средна редица

  1. Квадратен оребрен тиган с една дълга дръжка и малка насрещна
  2. Дълбок и голям тиган с две дръжки
  3. Нормален тиган
  4. Две касероли със свалящи се дръжки (купувани с точки от промоция в Билла)

Най-преден ред

  1. Кръгла тава от алпака
  2. Вътре в тавата – форма за торта с падащ борд
  3. Вътре в нея – керамичен гювеч, който имаше стъклен капак, но вече няма
  4. Правоъгълна метална тава
  5. Керамична тава

Това е – няма тайни-майни и хипер-сложни неща. Както много пъти съм казвал – най-ценният уред в една кухня са ръцете на готвача.


Вашият коментар