Бързи билкови хлебчета


бързи билкови хлебчетаСигурно ще досадя вече с каканиженето ми, че има някаква магия в хляба, но е факт. Аз от друга страна не спирам да експериментирам с хляб и тесто и преди време успешно сътворих ето тези билкови хлебчета. Най-хубавото на рецептата е, че стават готови за по-малко от час …. защото няма втасване и премесване. Сигурно тук ще започнете да повдигате въпросително вежди как така се случва, но магията действа – вижте как:

Необходими са ви много малко неща:

Веднага замесено, разточете тестото до дебелина 0.5 см и нарежете на ленти (най-лесно става с резачката за пица). Сложете олиото и маслото в малка тенджерка, добавете вътре и любимите си сушени подправки – аз използвах риган и розмарин този път, но сигурно ще върви добре и с чубрица.

бързи билкови хлебчетаСлед като се разтопи маслото, разбъркайте добре сместа и си пригответе формички за мъфини в голяма тава. От тесто с 500 г брашно ще излязат около 12 хлебчета.

Потапяйте ивиците тесто една по една в маслената баня и слагайте на дъното на формичките. Отгоре натрошете по малко сирене, после повторете с останалите ивици тесто през маслената баня и похлупете върху другите във формичките.

бързи билкови хлебчетаПуснете фурната на 50 градуса с обдухване (70 на нормална фурна) и сложете тавата вътре. Оставете ги на ниските градуси да се удвоят като обем, после увеличете градусите на 220 с обдухване (240 на нормална фурна) и печете докато ви харесат на загар :) Готови са!

Извадете тавата, извадете ги от формичките върху решетка и сервирайте. Вървят много добре топли-топли с кисело мляко или просто вместо хляб на семейната трапеза.

бързи билкови хлебчетаНаздраве! Времето за приготвяне е точно 60 минути – месене, втасване, печене. Иначе изчезват за минути :)


4 thoughts on “Бързи билкови хлебчета

  1. Veneta Tuneva

    Абсолютно си прав – изчезват за минути! Чудесна рецепта! Миксът ми от подправки включваше домашна ронена чубрица, риган, шарена сол и чесън на прах (който беше страхотно попадение и ароматизира хлебчетата превъзходно). Честно казано, ако имам такива хлебчета и салата за вечеря, не се нуждая нищо друго. Благодаря за страхотната идея! То е ясно, че ще се приготвя отново.

  2. CVETETO IVANOVA

    Много хубава и лесна рецепта, за което благодаря! Браво Дарин!!! Извинявай за лаишкия въпрос, но какво означава „Потапяйте ивиците тесто една по една в маслената баня „? Разбрах, че това е смес от олиото и маслото + подправки. Въпросът ми е при потапянето маслената баня трябва ли да е топла или се изчква да се охлади и тогава се извършва потапянето ? Бъди здрав и усмихнат и весели празници !!! cveteto3101

Вашият коментар