Медени котлети


Сигурно вече сте усетили, че предпочитам да готвя с малко съставки и ако е възможно – в необичайни комбинации. Този път на вашето внимание – медени свински котлети.

Необходимите продукти:

  1. Свински котлети, в зависимост от големината им – или по два или по един на човек
  2. Дижонска горчица
  3. Пчелен мед
  4. Сол и черен пипер

Помолете месарят да отреже котлетите на дебелина колкото показалец и не се притеснявайте от мазничкото по краищата. Внимавайте кокалът да е също толкова дебел, колкото и месото, за лежи добре в тигана после. В малка купа смесете равни количества пчелен мед и дижонска горчица. В моят случай за тези пет котлетчета използвах по една чаена лъжичка. Подсушете добре месото с домакинска хартия, посолете и подправете с черен пипер. Намажете котлетите и от двете страни и оставете настрана за около двадесетина минути да поемат.

медени котлетиЗагрейте добре незалепващ тиган (най-добре оребрен) и сложете котлетите вътре. Печете по около три минути от всяка страна. Ако искате да постигнете красиви шарки от препичането, направете още едно обръщане, като ги завъртите на 90 градуса спрямо първото им печене – така ще станат на „ресторантски квадратчета“.

Сервирайте с подходяща гарнитура – добре вървят с картофено пюре, може да пробвате комбинацията с бабините моркови или кускус (рецептата ще публикувам по-късно тук)

медени свински котлетиНаздраве! Времето за подготовка е 30 минути, печенето ще отнеме максимум 10 = общо 40 минути.


1 thought on “Медени котлети

  1. Pingback: Алжирски нощи | Fkusno

Вашият коментар