Пилешки ролца с ементал


пилешки ролца с ементал в беконНали знаете, че любовта и стомаха са част от едно уравнение :) Това непретенциозно на пръв поглед предложение по-долу всъщност е първото нещо, което сготвих на любим човек … на първата ни среща … преди девет години … още сме заедно :)

Така че ако сте си набелязали любовта на живота и се чудите с какво да я (го) привлечете, сгответе тези рулца. При мен сработи безотказно :)

Необходимите продукти:

  1. Пилешки гърди (по една на човек)
  2. Бекон на филийки (по две филийки за всяко парче гърди)
  3. Сирене ементал
  4. Сметана
  5. Сол, пипер

пилешки ролца с ементал

Всъщност може да ползвате и пилешки бонфиленца, като направих аз последния път. Сложете върху дъска по две парчета от бекона едно до друго, поставете върху тях пилешкото месо и в средата едно щедро парче ементал. Подправете с малко сол и черен пипер, завийте на плътни ролца. Ако ви е останал бекон, може да сложите и втори слой върху пилето и тогава да дойде ред на ементала.

пилешки ролца с ементал

Подредете ролцата плътно едно до друго в съд, който сте намаслили с малко масло (колкото да не залепват). Добре е съдът, който ползвате, да е с капак, но може и алуминиево фолио да свърши същата работа.Полейте отгоре с малко течна сметана.

пилешки ролца с ементал

Пригответе се отстрани на ролцата да поизтече малко от сиренето. Затова не е добра идея да се ползва кашкавал, а трябва да е по-твърдо – иначе всичко ще изтече по време на печенето.

Печете на 200 градуса за 30 минути, като през последните десет минути отворете капака или махнете фолиото, за да се запекат с коричка.

пилешки ролца с ементал

Сервирайте направо с тавата, в която сте ги пекли :) Изборът на салата оставям на вас, вкъщи ги хапнахме с любимите моркови с портокали.

Наздраве! Времето за приготвяне е около 50 минути.


4 thoughts on “Пилешки ролца с ементал

  1. Pingback: Пиле с ементал – 2 | Fkusno

  2. Pingback: Тенджери и тигани | Fkusno

Вашият коментар