Пиле моцарела


Мисля, че оригиналът на тази рецепта видях в кулинарната библия GoodFood, но не съм много сигурен. Вероятно е тяхна, защото има присъщата им простота и елегантност, съчетаване на няколко неща за постигане на много добър резултат.

В този конкретен случай всичко, което ни е необходимо е пилешко филе, моцарела и прясно песто.

Необходимите продукти:

  1. По едно пилешко филе на човек
  2. Пакетче с топка моцарела (за двама души)
  3. Песто
  4. Зехтин, сол, черен пипер

Разполовете всяко филе на две по-тънки парчета, посолете и подправете с черен пипер от двете страни. Сложете в нагорещен тиган за по минута и половина на всяка страна – трябва само да се запечата месото. След като обърнете веднъж, поръсете нежно филетата с малко зехтин. Отнемете от огъня и изключете котлона.

Загрейте фурната до 250 градуса само отгоре или пуснете на функция грил. Ако тиганът е с пластмасова дръжка, прехвърлете в плитка тавичка с домакинска хартия отдолу. Покрийте всяко филе с тънки парчета сирене моцарела и сложете във фурната.

Печете докато сиренето започне да се запича отгоре. Преди да сложите във фурната, може да поръсите върху сиренето и малко кедрови ядки за разкош. Като извадите, подправете всяко парче с по една лъжичка прясно домашно песто.

пиле моцарелаНаздраве! Времето за приготвяне е 3 минути на котлона и около десетина във фурната = не повече от 20 минути общо с подготовката.


5 thoughts on “Пиле моцарела

  1. Pingback: Пиле с моцарела и песто | Моите вкусни експерименти :)

  2. Pingback: Пиле с моцарела и песто / Mozzarella Chicken with Pesto | Raspberry Syrup :)

  3. Pingback: Пиле с моцарела и песто / Mozzarella Chicken with Pesto | Raspberry Syrup

Вашият коментар