Балканска кулинарна купа

Отбори от България, Румъния, Словакия, Сърбия, Македония и Черна гора вече са депозирали своето участие в трите категории на кулинарното състезание

За първото издание на БАЛКАНСКА КУЛИНАРНА КУПА «ИЗКУСТВОТО НА ХРАНАТА В ХОТЕЛА» местата за участие почти са запълнени. Своите документи са подали отбори и индивидуални състезатели от България, Румъния, Словакия, Сърбия и Македония. В някои от категориите страните имат по няколко представители.

Най-добрите готвачи ще премерят сили в три категории:балканска кулинарна купа

  • Отборното състезание включва приготвяне на 5 степенно меню за блок маса (all inclusive) за 10 човека с бюджет 150 лв. и време за приготвяне и презентация 210 мин. Менюто трябва да включва: салата, супа, предястие, основно ястие и десерт.
  • Индивидуалното представяне е за приготвяне на 3 степенно меню (allacarte) с морска тематика на стойност 25 лв. Презентацията включва по 2 порции от всяка стъпка, а времето за приготвяне и презентация е 90 мин.
  • Третата категория на състезанието е карвинг в три кръга – предварително изработени скулптури от плодове и зеленчуци на тема морско дъно (време за аранжиране – 120 мин.), работа на място на свободна тема (180 мин.) и отборно състезание на свободна тема (180 мин.).

Първото издание на БАЛКАНСКА КУЛИНАРНА КУПА «ИЗКУСТВОТО НА ХРАНАТА В ХОТЕЛА» се провежда от 15 до 17 май в MAJESTIC BEACH RESORT, Слънчев бряг. Събитието се осъществява с генералното партньорство на МЕТРО КЕШ ЕНД КЕРИ и ще представи нови идеи и практики в приготвяне и поднасяне на храната в хотелите. Организатори са БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ ПО КАРВИНГ, КРОКМАЧ ЕООД и eventA Communications.

Вижте какво споделя Веселина Славчева

Участниците ще имат възможност да работят с професионалните уреди осигурени от фирма ТИРОЛ – представител на FAGOR и MENU SYSTEM за България. Спонсор на събитието е компанията DOTEL – представителят на VILLEROY&BOCH за България. Професионалното кухненско оборудване ще е предоставено от компанията ТОМЕКО и техния ДЕМОНСТРАЦИОНЕН РЕСТОРАНТ ShowHow.

Всеки от състезателите ще си тръгне с пакет висококачествени подправки, осигурени от фирма КОТАНИ. Вижте какво споделя Мария Лазарова, управител на фирмата.

Подаръци осигурява и козметичната компания INVENTIA ®.

Вашият коментар